ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Няма да има затваряне на бизнеси и ограничения заради ковид

Кирил Петков

"Искам ясно да заявя на всички – няма и не се предвижда изискване за затваряне на бизнеси, не се предвижда изискване за ковид сертификати и няма изискване за ограничения в движението. Искам да успокоя абсолютно всички, че следим ситуацията много внимателно, но данните показват, че българите могат да имат едно спокойно лято", заяви министър-председателят в оставка Кирил Петков.

След среща в Министерския съвет премиерът в оставка, главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и представители на здравните власти дадоха съвместен брифинг в Министерския съвет.

Взето е решение, че тази седмица ще се актуализира Планът за справяне с пандемията на база на измененията на Закона за здравето, каза Кирил Петков. "Изисках да има ясна предвидимост. Имаме шест етапа, базирани отново на заетост на болничните легла и интензивните легла. Данните в момента показват, че по голямата част от страната се намира на етап 0, с няколко области в етап 1", допълни Петков.

Новите случаи на КОВИД-19 за последното денонощие за 1021. Те са установени при направени 5586 проби, което значи, че положителни са били 18,27 от тях, сочат данните от Единия информационен портал. От случаите за деня 62,39 на сто са при неваксинирани.

Починали са двама души, един от тях не е бил ваксиниран.

В болници с ковид са постъпили 85 души, като 64 процента от тях не са ваксинирани.  Стабилен остава броят на намиращите се в интензивни отделения – по последни данни те са 39 души. Вчера бяха 40. Излекуваните за последното денонощие са 376. Поставени са 3 644 ваксини.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *