ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Нинова посети индустриална зона “Божурище”

Нинова посети индустриална зона "Божурище"

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова посети индустриална зона "Божурище", където се подготвя разширяване и нова инвестиция за 100 млн. евро за строителство на най-голямата логистична база на Балканите. Очаква се в зоната да бъдат открити над 200 нови работни места в зоната.

Нинова разгледа плановете за строителството и обсъди детайли по изпълнението на проекта. Тя проведе разговори с ръководството на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) за изграждане на свързващата инфраструктура, която държавата трябва да осигури на инвеститорите. Министерството на икономиката и индустрията е готово с регистъра на индустриалните паркове, каза вицепремиерът. Те са регионално разположени така, че да покрият цялата страна.

"Изграждането на нови и разширяването на досегашните зони е един от начините да се преодолеят регионалните различия", заяви още министърът. Особено внимание ще отделим на Северозападна България. Икономическата криза принуди много световни компании да скъсяват веригите на доставки и да търсят в нашата страна условия за преместване на бизнеса си. Ускорено трябва да се подготвят проектите за нови зони. Това са възможности за българската икономика и нови работни места, подчерта тя. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *