ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Нинова: Служебният кабинет искаше да продава оръжие на Украйна

Корнелия Нинова

"Последните месеци темата "Оръжие за Украйна" беше употребена грубо, манипулативно, с политически цели, но всяка лъжа и манипулация имат граници. Това заяви на извънреден брифинг вицепремиерът и министър на икономиката в оставка Корнелия Нинова. Тя цитира публикация на главния секретар на президента Димитър Стоянов отпреди няколко дни. В нея той показа част от документ, в който пише, че оръжейна пратка се пренасочва от крайната си дестинация Ислямска република Афганистан към Украйна. "Той говори за лъжа, днес аз ще ви кажа истината с пълното досие на сделката Афганистан – Украйна, става дума за умишлена манипулация. От текста е видно, че става въпрос за сделка и доставка, сключена през 2021 година от служебния кабинет на Румен Радев със служебен премиер Стефан Янев", подчерта Нинова.

"Желанието на изпълнителния директор на ВМЗ Сопот е да бъде променена датата и доставката, и да се прехвърли от Афганистан за Украйна. Вторият документ Съветът на директорите одобрява и взима решение да се направи тази промяна в сделката. Междуведомствената комисия отказва да разглежда тази сделка и не издава разрешение. Аз като принципал на държавните дружества сменям изпълнителния директор и Съвета на директорите на ВМЗ Сопот. В следващия документ става ясно, че изпълнителният директор, който е предприел тази сделка, е назначен от ГЕРБ през 2015 година и е освободен от нас. Съветът на директорите на ВМЗ е назначен от служебния министър Везиева. Това не е война с президента", каза вицепремиерът в оставка. Според нея това е битка за истината и за фалшивите новини, за нормална държава.

"Ние свършихме своята работа, тази сделка е спряна и никога не е видяла бял ден. Сега питам Радев как ще изчисти това петно, което беше лепнато върху президентската институция от главния му секретар Димитър Стоянов, това е умишлено. Той уличава президента Радев и служебния му кабинет в търговия с оръжие за Украйна. Ние сме защитили националния интерес и държавния суверенитет", увери министърът.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *