ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Нова производствена линия за лекотоварни автомобили в Русе

Росен Даскалов

Кметовете на Русе и Гюргево – Пенчо Милков и Андриан Ангелеску, и изпълнителният директор на компанията за производство на спортни състезателни автомобили и електромобили "Син Карс Индъстри" Росен Даскалов откриха новата производствена част от Центъра за проучване и разработки на фирмата в Русе.

„Радвам се, че част от силата на нашия прекрасен град се гради от вас“, заяви кметът на крайдунавския град и пожела успех на новото производство.
То включва всички етапи от изграждането на новите лекотоварни автомобили L CITY. С автоматизираната технология за заваряване „Син Карс“ си поставят за цел да произвеждат по един автомобил на ден. “След като в българския обект се изчистят всички процеси, в Румъния ще бъде прехвърляно производството на даден модел, тъй като условията за бизнес в съседната държава са много добри”, коментира Росен Даскалов, който е създател и мажоритарен собственик на фирмата.
Русе ще се запази като Център за проучване и разработки, ключов за производството на всеки следващ модел.
„В Община Русе се ориентираме към използването на електрически автомобили с по-малък въглероден отпечатък и ще съм особено горд, ако следващият закупен от нас автомобил е произведен от русенци за русенци“, отбелязва кметът Пенчо Милков.
През юли миналата година започна търговията с акции на "Син Карс Индъстри" на пазар beam на БФБ след успеха на първичното публично предлагане (IPO), в което компанията набра 2 млн. лева. Допълнителният капитал беше използван от високотехнологичния производител на електромобили именно за изграждане на роботизирана линия за производство на шасита и компоненти в Русе, закупуване на машини за производство, назначаване на допълнителен брой служители и производството на малка серия тестови автомобили за реализиране на пазара. С част от средствата, компанията ще финансира и установяването на представителството си в Германия, откъдето планира да навлезе на световните пазари с марката L CITY.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *