ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Очаква се проверка за незаконна сеч в наводнените села

наводнение

Предстои да бъде извършена проверка за незаконна сеч в района на Карлово, където преди седмица голямо наводнение разруши къщи и инфраструктура в няколко села. Представители на управлението, прокурори и местни жители ще инспектират горите в района, за да установят дали има допуснати нарушения, които да са сред причините за бедствието. Първоначално служебният земеделски министър Явор Гечев и служебният премиер Гълъб Донев обявиха, че данните не показват в района да е имало незаконна сеч. Жителите на пострадалите села твърдят обратното.

Десетки доброволци и военни продължават да разчистват тонове наноси в пострадалите от наводнението карловски села. Общо 348 са пострадалите къщи, информира кметът на Карлово Емил Кабаиванов. От Министерството на отбраната увериха, че ще предоставят фургони, в които временно да бъдат настанени хората, останали без жилища . Заради прекъснати водопроводи положението остава тежко в селата Слатина, Богдан и Каравелово.

Ще бъдат изградени временни водопроводи. Работи се и по възстановяване на електрозахранването. Все още водата в района е негодна за пиене и готвене. Препоръката е да се използва само бутилирана.

От Регионалната здравна инспекция в Пловдив призоваха всички в засегнатите райони, да използват маски и ръкавици при разчистването на къщите и дворовете.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *