ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Оръжейният завод “Арсенал” продължава да изпълнява договорите си

арсенал

Оръжейният завод "Арсенал" продължава да си изпълнява договорите, като на работа са тази част от работниците, които са нужни за изпълнението им, коемнтира вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова.

Друга част от тях са в отпуск поради ковид обстановката, а не поради забавянето на разрешителните на междуведомствената комисия, отбелязва Нинова.

Припомняме, че увеличените цени на суровините на международните пазари, на горивата и на електроенергията, както и надигащата се вълна от омикрон, станаха причина да затвори и военния завод „Арсенал“ АД в Казанлък. 

В платен годишен отпуск от 17 януари до 11 февруари излизат близо 8 хиляди работници и служители, които са от целия регион. По закон този неработен месец се зачита за трудов стаж и се внасят осигуровките.

Нинова съобщи, че Междуведомствената комисия за експортен контрол и неразпространение на оръжията за масово унищожение към министъра на икономиката (съгласно Закона за експортен контрол на продукти, свързани с отбраната, и на изделия и технологии с двойна употреба) вече е  сформирана и е под председателството на министъра на икономиката и индустрията.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *