ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

От БСП искат експертни дебати за годината на приемане на еврото

Драгомир Стойнев

"Ние искаме да видим дали 2024 година е правилната или 2025 г., или 2026 година. От този експертен дебат не трябва да се вадят политически дивиденти. Искаме да стане ясно какъв ще бъде икономическият ефект. Ние сме за еврото, но не точно в този момент."

Това обяви пред БНТ Драгомир Стойнев, заместник-председател на енергийната комисия в Народното събрание от "БСП за България".

Той бе категоричен, че България трябва да има бюджет за следващата година. В същото време сподели, че има опасения да не стане наддаване като на пазара и бюджетът да стане неизпълним. По отношение на енергетиката коментира, че тя е стабилна и че скоро ще заработи шестият блок на АЕЦ "Козлодуй".

Във връзка с решението на парламента за изпращане на оръжия за Украйна, Стойнев, чиято парламентарна група гласува против, подчерта, че сега правителството трябва да вземе решение какви точно оръжия ще се изпращат.

Депутатът от БСП поясни, че левицата иска и е готова да управлява, но и като опозиция ще бъде част от взимането на решения, защото се навлиза в нова политическа система, с плаващи мнозинства. В същото време той коментира, че ще бъде срамно, ако не бъде сформиран кабинет и трябва да се проведат нови избори – през март.

По темата за хартиените бюлетини Стойнев обясни, че за БСП е важно всеки да има право на избор между машинното и така нареченото хартиено гласуване. По думите на депутата има възрастни хора, които са притеснени от машините, както и хора, които не са толкова образовани. В същото време има съмнения за купен и корпоративен вот, независимо от въвеждането на машинното гласуване. Ето защо той препоръча да има центрове, където да се броят бюлетините.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *