ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Добавете тук текста на заглавието

Подготвя се спешно преструктуриране на „Топлофикация София“

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

"Топлофикация София"

Според министъра на енергетиката Александър Николов „Топлофикация София" трябва да бъде преструктурирана максимално бързо. Това той каза при изслушване по време на съвместно заседание на енергийната и финансовата комисия към Народното събрание. Заедно с финансовия министър Асен Василев участваха в дискусията за оказване на помощ за индустрията за скъпия ток.

Общинското дружество отдавна е във фактически фалит и затова се подготвят мерки за стабилизирането му, обясни Асен Василев. "Целият български народ плаща парното на София и то лошото управление на парното на София“, категоричен бе финансовият министър. Все пак по един от големите проблеми за дружеството – с несъбрани задължения от клиенти, има напредък. Докато през 2013 година събираемостта на сметките за ползвани услуги е била 60%, то днес тя вече е 93 на сто.

Въпреки трудното финансово състояние, "Топлофикация София" все пак е дружество от ключово значение за българската енергийна система. Това налага да се вземат мерки за неговото оздравяване, категорични са двамата министри. Според Василев проблемът е структурен. През този зимен сезон ще бъдат отпуснати финансови средства, за да може топлофикацията да работи. След това обаче трябва да се действа решително.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *