ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Prada назначава нов изпълнителен директор

Джанфранко Д’Атис, бивш президент на Christian Dior Couture America, е назначен за нов главен изпълнителен директор на италианската марка Prada. Това съобщава WWD.

Според изявление на компанията, D’Attis ще бъде “отговорен за стратегическото развитие на Prada на всички пазари”.

„Неговият доказан опит на пазара на луксозни стоки, особено в търговията на дребно, ще позволи на Prada да увеличи потенциала си за растеж във всички географски региони“, коментираха от компанията.

Джанфранко Д’Атис ще поеме задълженията си на 2 януари 2023 година.

Предполага се, че като част от кадровите промени във висшия мениджмънт на Prada Group, на заседанието на борда на директорите на 26 януари 2023 г. ще бъде избран председател на борда, пред когото Д’Атис ще се отчита. Това ще е бившият главен изпълнителен директор на Luxottica и старши съветник на LVMH – Андреа Гуера. Очаква се съпругът на креативния директор на марката Miuccia Prada – Патрицио Бертели, който заедно с нея преди това беше главен изпълнителен директор, да стане шеф на борда на директорите.

По-рано беше съобщено, че Миуча Прада /на 74 г./ напуска поста главен изпълнителен директор на Prada Group.

Джанфранко Д’Атис има бакалавърска степен от Висшето училище по бизнес администрация в Цюрих и завършва образованието си, като посещава програмата за старши изпълнителни директори в Колумбийското бизнес училище в Ню Йорк.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *