ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Премиерът разговаря със социалните партньори за бюджета

Гълъб Донев и социалните партньори

Служебният премиер Гълъб Донев се срещна с ръководствата на национално представителните синдикални и работодателски организации. В разговора със социалните партньори участваха също вицепремиерът по социалните политики и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров и министърът на финансите Росица Велкова.

Бюджетът за 2023 година беше основната тема, дискутирана в хода на срещата в Министерския съвет. Синдикатите и работодателите бяха запознати с различните варианти, които Министерството на финансите е разработило за държавните ресурси през 2023 година и съответните възможни разчети за приходната и разходната част на бюджета. Социалните партньори изразиха позициите си по темата. Бяха обсъдени и управлението на дълга, овладяването на инфлацията и начините за ограничаване на сивия сектор. Акцент беше поставен върху значението на средствата по линия на европейските програми и Плана за възстановяване и устойчивост.

Бяха изразени опасения от популистки решения, свързани с бюджета за догодина, които има риск да произтекат в следствие на несигурната политическа ситуация в страната. Премиерът посочи, че е необходимо да се подходи с разум към съставянето на бюджета и политиците да се отнесат с голяма отговорност към обещанията си и решенията какво да се прави с парите на държавата и на българските граждани.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *