ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Премиерът се срещна с работодателите онлайн

Министерски съвет Кирил Петков

Премиерът Кирил Петков проведе онлайн среща с ръководствата на петте национално представителни работодателски организации  – АИКБ, БСК, БТПП, КРИБ и ССИ, както и с представители на ръководството на Българската асоциация на металургичната индустрия.

Акцент в разговора са били цените на енергоносителите и вариантите държавата да помогне на бизнеса за преодоляване на ценовия скок. Обсъдени са били възможностите тези помощи най-адекватно да стигнат до бизнеса. Бил е дискутиран и новият подход на правителството за реакция на здравната криза, който е базиран на максимална практичност и равнопоставеност. Целта е да се запазят работещите бизнеси, без да се пренебрегва обаче потенциална опасност за живота и здравето на хората от прекомерното натоварване на здравната система.

Петков е изказал ясното си становище, че правителството е тук, за да помага и е споделил, че задачата на кабинета е да преразпределя най-ефективно създадената от бизнеса стойност. Министър-председателят е акцентирал, че кабинетът ще служи на бизнеса, а не обратното. За премиера целта нулева корупция е постижима единствено с обединените усилия на бизнеса и Министерския съвет. Петков е призовал да не остане нито един сигнал за корупция, достигнал и до работодателските организации, и до кабинета, който да не е разследван. „Прогресът  и промяната на нашата икономика зависят само от общите ни действия и непрекъснатия и добър диалог“, е подчертал премиерът.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *