ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Превозвачи: Мерките на правителството не ни удовлетворяват

Протест на превозвачите

"Нито една мярка, предложена от правителствoто, не кореспондира с исканията на превозвачите. Ние не сме включени в мерките и никоя от тях няма да има отражение върху цената на транспортната услуга, респективно на стоките, които се превозват, което ще увеличи инфлацията." Това заяви Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи в ефира на bTV след оповестяването на антиинфлационните мерки на правителството.

Според него много малко превозвачи използват метан, а и там намалението на акциза е символично. Арабаджиев продължава да настоява за намаляване на акциза върху петролните горива.

По-рано управляващата коалиция обяви пакета си от мерки за справяне с инфлацията. Сред тях са освобождаване от акциз електроенергията, природния газ и метана. 

Междувременно от градския транспорт в София също се присъединиха към протеста на превозвачите. Сутринта синдикалните организации на работещите в градския транспорт блокираха движението на Лъвов мост.  След 9:30 ч. протестиращите се отправиха към Министерството на финансите и Министерския съвет. Служители на столичния градски транспорт блокираха и кръстовището на Петте кьошета. Пропускаха само автомобили на Спешната помощ.​

Сборните пунктове на автомобилните и автобусните превозвачи бяха на входовете на София – на автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Люлин". Те се събраха след 8:30 ч. и протестът им след това се насочи към центъра на града.

Освен в София, протести на превозвачите се провеждат и на други места в страната. В Бургас започна с блокада на Околовръстното шосе. Там протестът е подкрепен и от таксиметровите шофьори. Превозвачите от Ямбол и Сливен също протестират. И в Пловдив има протест. Повече от 200 тежкотоварни камиона ще бъдат разположени на шестте входни артерии на града. Няма да работи междуградският и градският транспорт. 

В Плевен превозвачите са се събрали на първокласния път за Русе и ще се отправят на шествие към Ясен.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *