ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Превозвачите отменят протеста си

протест на превозвачите

Координационният съвет, занимаващ се с организацията на протеста на превозвачите, е решил днешният протест да бъде отменен. Шофьори на тирове и автобуси, които все още не знаят за решението, са връщани от организаторите. Превозвачите очакват и отговор защо вчера, въпреки наличните документи за разрешение за демонстрация от страна на Столичната община и СДВР, не бяха допуснати в центъра на София. 

"Снощи, след дълги обсъждания, щабът на протеста прецени, че в днешния ден няма да се провеждат протестни действия. Днес в движение ще решаваме как ще продължим. За нас беше от ключово значение това, което се случи снощи – че полицията дойде, започна да действа извън рамките на нормалното. Поради тази причина ние не искаме да има ескалация на напрежението. За да се предпазим от възникване на такова напрежение, преценихме, че в днешния ден няма да има протестни действия", каза пред БНР Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи.

Във вторник на протест излязоха над 2 хиляди камиона и автобуса из страната. Исканията на бранша са за намаляване на акциза на горивата и отлагане на планираното разширяване на тол системата. В своя декларация превозвачите поискаха и оставките на министрите на транспорта и на регионалното развитие Николай Събев и Гроздан Караджов, както и на вицепремиера и министър на финансите Асен Василев.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *