ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Прогнозната цена на природния газ за юли е 142.11 лева за мегаватчас

газ булгаргаз

Прогнозната цена на природния газ за юли е 142.11 лева за мегаватчас (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС) или 72.66 евро за мегаватчас, изчислена по фиксинга на БНБ, съобщиха от "Булгаргаз". Прогнозната цена е образувана на база прогнозни стойности на ценообразуващите компоненти към 11 май.

За сравнение, цените на европейските газови пазари за доставка през юли на 11 май са в приблизителен размер от 95.50 евро (190 лева) за мегаватчас.

Окончателно предложение за утвърждаване на цена на природния газ за юли ще бъде депозирано в Комисията за енергийно и водно регулиране на 1 юли, отчитайки котировките на ценообразуващите компоненти към 30 юни, отбелязват от "Булгаргаз".

КЕВР утвърди цената на природния газ от 1 април в размер на 142.59 лева за мегаватчас  (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). Предвиденото за 10 май закрито заседание на КЕВР за утвърждаване на цена на природния газ за месец май обаче се отложи. Причината е, че Министерство на енергетиката е започнало проверка относно ценообразуването на природния газ за месец май, която ще приключи на 12 май.

Прогнозната цена на природния газ за юни е 148.63 лева за мегаватчас. Тя е образувана на база прогнозни стойности на ценообразуващите компоненти към 11 април.

Припомняме, че на 27 април "Газпром експорт" прекрати доставките на природен газ за "Булгаргаз”.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *