ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Протестът на пътните строители започна с блокади из цялата страна

Протест нас строителния бранш пътища строители

Пътностроителните фирми излизат на безсрочна стачка заради неизплатени средства. Протестите ще се провеждат всеки ден пред Народното събрание и на 20 ключови пътни отсечки в цялата страна. Според бранша държавата не е изплатила около 720 млн. лева за извършени дейности на около 80 фирми. Началото на протестите бе дадено в 9 часа с шествие на Околовръстния път в района на Казичене, както и на служебния вход на парламента, където движението бе спряно. Протестиращите планират блокиране на движението от 10 до 11 часа във всички 20 точки. 

На протеста пред служебния вход на парламента е Илиян Терзиев от Камарата на строителите. Той заяви, че с държавата браншът не са се разбрали по най-важната тема – индексацията на сумите, които изпълняват с публични средства в строителството.

Председателят на Браншова камара "Пътища" Стефан Чайков коментира, че едно от основните им настоявания е големите решения за парите да не се взимат от Народното събрание, а от Министерския съвет. Защото така било и според Конституцията. "Ако парламентът не измени свое решение от 20 април, на 30 септември всякаква поддръжка на пътищата приключва. Защото договорите на пътностроителните фирми ще са изтекли и на практика България ще остане без зимно поддържане", изтъкна той

В следващите три дни протести ще се провеждат на следните точки в страната: Видин кръстовище на I-1 и II-11; Ловеч – Път II-35; Русе Път I-5 km 18+300; Шумен Пътен възел "Белокопитово"; Бургас съоръжение обход Бургас; Път I-5 кръстовище Крепост; Пловдив кръгово движение I-8; II-86; Перник I-6 светофар при с. Драгичево; Благоевград П.В. Благоевград юг; Чепеларе Път II-86 Проглед; Плевен Пътен възел I-3 и III-305; Монтана – кръгово кръстовище начало проход Петрохан; Велико Търново Път I-5 при бензиностанция Ромпетрол; Път I-1; Търговище I-4 Кръгово кръстовище при бензиностанция ОМВ; AM "Хемус" – вход/изход гр. Варна; Кръстовище на път II-82 и III-822; София II-18; I-5 Стара Загора.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *