ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Разбита е голяма нелегална цигарена фабрика в Ботевград – НАС ЧАКА, ХААА!

Тя е осъществявала пълния цикъл на производство, а продукцията е била предназначена за страните от ЕС

Голяма нелегална фабрика за производство на цигари е разбита в производствено хале в индустриалната зона на Ботевград. Там е осъществяван пълен цикъл на изработка, съобщават от МВР.

Открити са суровина, машини за производство на цигари, както и опаковъчни машини. Според първоначалните оценки производственият капацитет на машините е около 100 мастербокса на ден, съобщи зам.-директорът на ГДБОП старши комисар Явор Серафимов. По думите му установената на място готова продукция е подготвена за реализиране на нелегалния пазар предимно в страни от ЕС. Той уточни, че и към момента се извършват действия по неотложност на територията на Ботевград и на София. С полицейска заповед за срок до 24 часа е задържан предполагаемият организатор и логистик на незаконната дейност.

 

Началникът на отдел "Митнически режим, данъчно-осигурителна система и културно-исторически ценности" в ГДБОП Калин Литов допълни, че в хода на продължаващите оперативни и процесуално-следствени действия ще бъдат допълнително установявани лица, които имат отношение към нелегалното производство.

Разкритата фабрика е извършвала завършен цикъл, от обработката на тютюна до производството на цигари, с обособени различни помещения – за съхранение на готова продукция, на материалите, за обработката на тютюна, помещение с напълно оборудвана поточна линия за производство на цигари, както и жилищни помещения – за спане, баня, кухня, така че да не се налага работниците да напускат територията на фабриката. В процес на изясняване е колко дълго е работила фабриката.

Действията по разследването продължават, предстои събраните по случая материали да бъдат докладвани в прокуратурата.

 

Този път май избиха преден зъб на цигарената мафия – Банкеръ, 16. април 2021 г., ТУК

https://www.banker.bg/obshtestvo-i-politika/read/tozi-put-mai-izbiha-preden-zub-na-cigarenata-mafiia

 

 

https://segabg.com/hot/category-bulgaria/sofiya-izbra-dzhi-pi-grup-da-remontira-tunela-kum-lyulin?fbclid=IwAR3jxb0-Jyd46jK21BSMadMBJi0Yp8JPwocHUMmYIexDaoO58GE2LjUaKvQ

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *