ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Росен Христов похвали “Булгаргаз” за поевтиняването на газа

Росен Христов

Смяната на стратегията на "Булгаргаз" от директни преговори към конкурентни процедури ясно показва резултати. Това заяви на брифинг служебният министър на енергетиката Росен Христов. "Цифровото изражение за ноември е 200 млн. лева. Ако бяхме продължили старата стратегия, през ноември щяхме да платим 200 млн. лева повече за същото количество газ, което потребяваме", каза още той и поздрави ръководството на дружеството.

Министърът отчете и актуализираната прогнозна цена на газа за ноември – 130 лв. за мегаватчас. "Това е значително понижение, в сравнение с вече намалената цена от 166 лв., заявена отначало. Допълнителната отстъпка се дължи на изключително успешното представяне на конкурентните процедури, които "Булгаргаз" организира за доставки на синьо гориво", добави той.

Директорът на газовия доставчик Деница Златева обясни как намалената цена на газа се отразява на едно домакинство, живеещо в жилище от 110 квадрата. "То трябваше да плати 700 лв., по цените от октомври – 350 лв. С намалената цена за ноември тази сума спада на 230 лева", посочи тя.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *