ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

С онлайн консултации подкрепят фирмите за излизане на външни пазари

пазари

Всяка компания вече може да заяви онлайн консултация с Българската агенция за експортно застраховане (БАЕЗ). Експерт на институцията ще обсъди индивидуалните нужди на фирмите и ще предложи продукти, които да подпомогнат растежа и излизането им на нови пазари. Това съобщи министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов на откриването на събитие, част от инициативата „Корпоративна среща с бизнеса“ на дружеството. По думите му БАЕЗ разработва интерактивен модул, чрез който записването на подобни консултации ще става изцяло онлайн. Това е поредният инструмент, разработен да улеснява и подкрепя бизнеса в процеса на позиционирането му на чужди пазари.

„С Българската агенция за експортно застраховане сме в постоянен контакт, за да създаваме повече възможности за българските компании да излизат и да се позиционират на нови пазари“, подчерта министър Стоянов. Той допълни, че е много важно компаниите да имат пряк и непосредствен контакт с експертите на Агенцията и да получават подкрепа във всяка стъпка по планиране и реализиране на проектите им на чужди пазари.

„В най-кратки срокове започваме и нова услуга в подкрепа на българския експорт – издаване на гаранции по изпълнение на договори с бенефициенти от ЕС за компании, които реализират износ на стоки или услуги от България“, отбеляза икономическият министър. Това е още един инструмент, който да намали финансовия натиск над българските компании, които работят на чужди пазари и, който ще ги направи по-конкурентоспособни.

От представените данни по време на събитието стана ясно, че към края на септември Агенцията по експортно застраховане отчита ръст на премийния приход с над 13 на сто в сравнение с 2021 година. Отчетени в сектора на одобрени кредитни лимити по линия на застраховки на търговски и политически риск за износ надхвърля 852 млн. лева.

Събитието се организира от БАЕЗ, „Българска банка за развитие“ АД и Изпълнителна агенция за насърчаване на малки и средни предпритяия. В неговото откриване участие взеха Гълъбин Гълъбов – председател на БАЕЗ, Веселин Рашин – заместник-председател на БАЕЗ и Цанко Арабаджиев – изпълнителен директор на „Българска банка за развитие“.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

2 Responses

  1. Здравейте имам един въпрос относно теглене на кредит.
    Пуснах се за онлайн кредит от 10 000 към YOzaem одобри ха ме след което ми поискаха 250лв за Договор платих ги чрез микро сметка в изи пей сега казаха че сметката е замръзена тъй като трябва да ме верифицират но самото верифициране се заплаща като най бързото верифициране е 1500лева а най бавното 500 според вас това реално ли е и съществува ли такъв вид верофикация

  2. Всичко платих 250договор.530 верификация на Yozaem .Пари не са ми превели.Реално ли е това или е измама.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *