ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Ще бъде представен Оперативният план за справяне с COVID-19

маски

Националният оперативен план за справяне с COVID-19 ще бъде представен днес, 13 януари, от 17.00 ч на пресконференция в Министерския съвет. Министър-председателят Кирил Петков ще открие събитието чрез видеоконферентна връзка. На пресконференцията ще присъстват министърът на здравеопазването Асена Сербезова и министърът на образованието и науката Николай Денков.

В Оперативния план ще бъде разписано какви противоепидемични мерки да се налагат на национално ниво и при какви условия да влизат в сила. Водещ ще бъде броят на интензивните легла в болниците. При увеличаване на броя на заетите легла, вероятно ще се налагат и по-тежки ограничения. В момента затягането на мерките се решава на областно ниво, като редица области вече въведоха ограничения заради повишения брой на заразените с коронавируса. 

План за справяне с пандемията бе въведен и от служебния министър Стойчо Кацаров. В неговия план страната е разделена на четири зони: зелена, жълта, червена и тъмночервена. А ограничения се налагат спрямо това в коя зона попада съответната област. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *