ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Siemens и 80 Acres си сътрудничат за устойчиво земеделие

Глобалният технологичен лидер Siemens обяви сътрудничеството си с 80 Acres Farms, лидер в земеделската индустрия на закрито. С пет производствени ферми в Югозападен Охайо, нова ферма във Флорънс, Кентъки, бъдеща ферма в Ковингтън, Джорджия, и съоръжения за научноизследователска и развойна дейност в Арканзас и Холандия, 80 Acres Farms е специализирана в отглеждането на следващото поколение храна в екологични, закрити ферми по-близо до потребителите.

Подкрепени с първоначалната инвестиция на Siemens Financial Services, двете компании си партнират за прилагане на иновативна технология в селскостопанската индустрия, насърчавайки устойчивите, здравословни, проследими и по-продуктивни земеделски практики.

Използвайки солидния набор от софтуерни и хардуерни решения на Siemens, обхващащи от интелигентни съоръжения и системи за управление на енергията до усъвършенствани технологии за промишлена автоматизация, 80 Acres Farms е добре позиционирана да постигне целта си да оптимизира и стандартизира операциите си – с визията да подкрепя продоволствената сигурност в световен мащаб.

“Понякога се казва, че храната е лекарство. Вертикалното земеделие е възможност тази концепция да се превърне в реалност и с помощта на технологиите 80 Acres Farms сега моделира пътя напред за този трансформиращ подход при производството на храни”, заяви президентът и главен изпълнителен директор на Siemens САЩ Барбара Хъмптън. “В тези дни на промени и в един свят, който става все по-“глокален”, това, което виждам в 80 Acres Farms, представлява както целта, така и силата на индустриалните технологии, които сега са лесно достъпни: способността да изобретяваме, а след това – да разпространяваме нашите променящи света решения навсякъде.”

Пълномащабното сътрудничество със Siemens включва оптимизиране, автоматизиране и контрол на земеделските съоръжения и процеси на 80 Acres. Работейки с технологичния филиал на компанията – Infinite Acres, Siemens подкрепя индустриализацията и мащабирането на собствената платформа Loop на компанията – цялостно решение, което обхваща софтуер и алгоритми за управление на културите, контрол на околната среда, роботика и автоматизация.

Infinite Acres изгради платформата Loop чрез сътрудничество с най-добрите технологични партньори в този клас като Priva, Ocado и Signify. “Партньорството ни със Siemens издига нашето сътрудничество и технологична платформа на ново ниво чрез 360-градусов подход към софтуерните и свързани хардуерни решения – от цифрови близнаци до усъвършенствани контроли”, зкоментира Тиша Ливингстън, съосновател на 80 Acres Farms и главен изпълнителен директор на Infinite Acres.

Направление “Интелигентна инфраструктура” на Siemens предоставя оборудване за електроразпределение, а технологиите им за енергиен и сграден мениджмънт на съоръженията помагат за наблюдение на системите за пожарна безопасност, сигурност и електроразпределение от един интерфейс.

Направление “Дигитални индустрии” ще инсталира пакет от модерни решения за индустриална автоматизация и периферни устройства, за да помогне за автоматизирането на производствената линия.

Друго направление на концерна – Siemens Digital Industries Software, в момента разработва цифров близнак, който симулира фермата, развитието на растенията и производствения процес, за да предвиди растежа на културите при различни условия и да оптимизира бъдещи ферми.

“Само за седем години ние преминахме от едно съоръжение за научно-изследователска и развойна дейност до високотехнологична модулна система, която можем да внедрим по целия свят”, отбеляза Майк Зелкинд, съосновател и главен изпълнителен директор на 80 Acres Farms. “Стандартизирането на нашата технология и инфраструктура дава възможност за бързо и ефективно разрастване в световен мащаб. Чрез изграждането на мрежа от ангажирани глобални партньори като Siemens можем да изхраним още десетки милиони хора за няколко години.”

Siemens България е част от Siemens AG – глобален технологичен лидер, чието име е символ на технологично съвършенство, новаторство, качество, надеждност и глобално присъствие вече над 170 години. Компанията развива дейност в над 200 страни, предимно в сферата на интелигентната инфраструктура за сгради и разпределени енергийни системи, автоматизацията и цифровизацията на процесите и производствата.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *