ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Siemens обяви, че се изтегля от руския пазар

Siemens "Сименс"

Siemens ще се изтегли от руския пазар в резултат на войната в Украйна, съобщиха от немската компания. Тя започна процедура по прекратяване на индустриалните си операции и всички бизнес дейности в страната. Новината бе обявена по време на оповестяването на финансовите резултати за второто тримесечие на тази финансова година.

След началото на войната Siemens спря всички нови бизнес операции и международни доставки за Русия и Беларус.

„Ние осъждаме войната в Украйна и решихме да прекратим нашите индустриални бизнес дейности в Русия. Това не беше лесно решение, като се има предвид задължението ни да се грижим за нашите служители и дългогодишните взаимоотношения с клиенти на пазар, на който сме активни от почти 170 години", съобщи Роланд Буш, президент и главен изпълнителен директор на Siemens AG. "Оценяваме въздействието върху нашите служители и ще продължим да ги подкрепяме по най-добрия начин. В същото време предоставяме хуманитарна помощ на нашите колеги и народа на Украйна и заставаме редом до международната общност в призивите за мир“, допълва той

Концернът ще ръководи процеса за прекратяване на дейността си в съответствие с регулаторните изисквания и международните санкции.

Siemens България

е част от Siemens AG – глобалният технологичен лидер, чието име е символ на технологично съвършенство, новаторство и глобално присъствие вече над 170 години. Компанията развива дейност в над 200 страни, предимно в сферата на интелигентната инфраструктура за сгради и разпределени енергийни системи, автоматизацията и цифровизацията на процесите и производствата.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *