ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Siemens ускорява целите и инвестициите си за устойчивост

Като пионер в областта на устойчивостта, Siemens ще увеличи и разшири своите ангажименти в областта на устойчивото развитие. С публикуването на новия си Доклад за устойчивост, обхващащ екологичното, социалното и корпоративното управление (ESG) за финансовата 2022 г., компанията обяви още по-амбициозни цели за собствената си декарбонизация, както и нови, мащабни инвестиции.

Според Роланд Буш, президент и главен изпълнителен директор на Siemens AG,  устойчивостта е ключова част от стратегията на компанията.“ Ние сме технологична компания с уникално портфолио, което подкрепя нашите клиенти в техните все по-смели ESG амбиции“, казва той.

Ние твърдо вярваме, че технологията е отговорът за изграждането на едно устойчиво бъдеще. Чрез рамковата концепция DEGREE – нашия 360-градусов подход към ESG приоритетите – ние сме посветени на създаването на по-добро бъдеще. За да постигнем тази цел, инвестираме в портфолиото ни и прилагаме нашите технологии в собствените ни операции“”, заяви Джудит Вийзе, главен директор „Хора и устойчивост” и член на Управителния съвет на Siemens АГ. А продуктите и решения помагат на клиентите на компанията да постигнат своите цели за устойчивост и да решат специфичните си предизвикателства, умножавайки въздействието върху икономиките и обществата.

DEGREE: 360-градусов подход за устойчивост

Siemens дефинира своите екологични, социални и управленски цели (ESG) в стратегическата рамкова концепция DEGREE. Технологичната компания следва холистичен подход в своите шест области на действие: декарбонизация, етика, управление, ефективност на ресурсите, справедливост и пригодност за заетост – със строги и измерими показатели.

Декарбонизация: сериозен напредък, нови цели и мащабни инвестиции

Siemens отчита добър напредък към достигане на нетна нула в собствените си операции до 2030 г. и в намаляването на своите оперативни емисии на CO2 с 46 на сто в сравнение с изходните нива от 2019 година.

Компанията иска да ускори значително този процес и си е поставила междинна цел за намаляване на емисиите на въглероден двуокис в собствените си операции с 55% в сравнение с нивата от 2019 г. до края на фискалната 2025 г. Siemens също така увеличава своята цел за намаляване на CO2 от 50% на 90% до 2030 г. в сравнение с 2019-а.

За да постигне това, концернът ще инвестира 650 милиона евро в собствената си декарбонизация до 2030 г. Чрез ангажимента си към инициативата Science Based Targets initiative (SBTi), Siemens подкрепя целта на Парижкото споразумение за климата и дава своя принос за ограничаване на изменението на климата до 1.5 градуса по Целзий.

Siemens също така отбелязва значителен напредък по отношение на ефективността на ресурсите. Така например през финансовата 2022 г. компанията е намалила отпадъците си в депата с 12 на сто и е увеличила дела си на рециклиране на материали в общите отпадъци.

Дългосрочна заетост: инвестиции в служителите

Наред с това Siemens продължава да инвестира в своите служители и в тяхното развитие чрез учене през целия живот, справедливо третиране и благополучие. През фискалната 2022 г. всеки служител на Siemens е преминал средно около 21 часа дигитално обучение, което е приблизително 14 часа повече в сравнение с базовата линия за 2020 година. Като част от тези усилия Siemens е инвестирала 280 милиона евро в професионално и продължаващо обучение през фискалната 2022-а.

Признавайки голямото значение на продължаващото обучение и в подкрепа на дългосрочната пригодност за заетост, компанията повишава целта си за дигитално обучение за служителите на 25 часа годишно до края на фискалната 2025-а.

Бизнесът, свързан с устойчивостта, като най-големият лост за декарбонизация и опазване на климата

Siemens има голямо влияние в областта на опазването на околната среда и декарбонизацията чрез прилагането на своите технологии и продукти при клиенти, които представляват гръбнака на икономиката в индустрията, инфраструктурата, транспорта и здравеопазването.

През фискалната 2022 г. компанията отново използва своето иновативно технологично портфолио, за да помогне на своите клиенти и партньори по целия свят и в множество ключови индустрии да намалят значително емисиите си на CO2. В резултат на продуктите и решенията, продадени от Siemens през тази година, клиентите ще избегнат около 150 милиона тона емисии на парникови газове в рамките на целия жизнен цикъл на технологиите. Това е около 13 пъти повече в сравнение с 12 милиона тона емисии на парникови газове, генерирани по време на производствения процес – от извличането на суровини до входа на фабриката (Обхват 1, Обхват 2 и Обхват 3). За изчисляване на клиентските емисии Siemens прилага актуализирана методология, която се основава на Стандарта за докладване на Протокола за парникови газове.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *