ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Служебният кабинет планира да увеличи минималната заплата

Парламент Любомир Каримански

Служебният кабинет планира да увеличи минималната работна заплата. Това заяви пред NOVA съветникът на служебния финансов министър и бивш депутат от "Има такъв народ" Любомир Каримански. Според него ако служебното правителство, което не е легитимно от гледна точка на суверена и не е избрано от народа, предложи нов държавен бюджет за 2023 г., това би било нарушение.

"Ние продължаваме мерките, които са в актуализацията на Бюджет 2022 г. Ако кажем, че замразяваме, с Бюджет 2022 г. бяха предвидени редица други допълнителни мерки, които да важат от 2023 г. Ние ще ги приложим и тях. Например една от мерките беше да вдигнем прага за ДДС", каза Каримански. Той е категоричен, че отговорността за изготвяне на нов бюджет трябва да носи редовен кабинет, който е наложително да бъде съставен.

В интервюто Каримански обяви, че е изпълнил задълженията към партията на Слави Трифонов ИТН. Той уточни, че не е бил неин член, а е бил избран от гражданската квота. Преди дни бившия председател на Народното събрание Ива Митева, също ексдепутат от ИТН, направи подобно изявление.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *