ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Столичното парно поевтинява с 5.64%

парно

На днешното си заседание Комисията за енергийно и водно регулиране прие решение да намали пределната цена, по която обществения доставчик продава природен газ на снабдители на природен газ и на клиенти на газопреносната мрежа на 312.21 лева/1000 nm3. Цената е без акциз и ДДС, като намалението спрямо предходния период е с 93.35 лв., или 23.02%. Това бе и предложението на обществения доставчик. 

По отношение на промяната в цената на различните топлофикации, има доста драстични разминавания спрямо предложените цени. Най големи намаления получиха топлофикациите в Враца и Разград – с над 11%. Предложението за най голяма намаление при Топлофикация Плевен (с 15 лв.) не се сбъдна и тя получи намаление от 9.13% до 46.80 лева. 

Парното в столицата ще поевтинее с 5.64 процента или с 3.99 лв. на мегаватчас, е решението на КЕВР. Така цената от утре за столичани ще бъде 66.81 лв. за мегаватчас (без ДДС). Промяната е малко по-висока от прогнозирания спад от 3.28 процента.

Ето какви са промените в цените на топлоенергията на всички топлофикации след днешното решение на КЕВР.

 

След днешното решение на КЕВР, цената на топлоенергията за столичани, се връща на нивата от 2010 година, показва историята.

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *