ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

“Умното” управление на товари открива нови възможности за бизнеса

камиони

Международното партньорство на научно-изследователски организации, търговски палати и университети може помогне, да се разработи иновативна платформа за умно управление на товари в рамките на проект SCOPE. Основната цел на проекта е подобряване състоянието на автомобилния транспорт в региона на Балканите и Средиземно море, отбелязват от БТПП. Албания, България и Гърция си партнират за постигането на този резултат.

Транспортната борса ще предлага лесни и сигурни решения за оптимизиране на бизнес дейности и операции като електронно договаряне на цени и услуги, онлайн търгове, лесни и бързи запитвания за транспорт, оптимизация на маршрути с цел избягване на празни курсове и други полезни инструменти.

Припомняме, че на 2 юли, за да се достигне до по-широка аудитория и изграждане на информираност в бизнеса, БТПП  организира международна конференция по проекта, по време на която бяха разяснени какви ще бъдат техническите параметри на електронната система. Представители на транспортно-логистичния бранш и академичния сектор обсъдиха ползата от такъв вид дигитални операции и услуги. 

Към момента БТПП е разработила бизнес план за анализ на моделите, необходими за изграждането на основните функционалности на платформата. 

Следващите стъпки са свързани с организирането на демонстрационни сесии за тестване на платформата. Предвид епидемиологичната обстановка, те може да бъдат проведени и онлайн.  

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *