ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Увеличаване на доставките на петрол от Венецуела е малко вероятно

нефт

Значително увеличение на доставките на петрол от Венецуела в близко бъдеще е малко вероятноq дори въпреки облекчаването на американските санкции, тъй като Chevron трябва да изпълни редица технически задачи. За това пише Wall Street Journal.

„Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън направи значителна промяна в политиката си спрямо Венецуела, като позволи на Chevron отново да произвежда петрол в южноамериканската държава, но това решение в краткосрочен план ще доведе до малко увеличение на световното производство на петрол“, се отбелязва в публикацията.

Според изданието, компанията първо трябва да се справи с някои технологични проблеми, които трябва да бъдат решени, за да се промени обемът на доставките на петрол от Венецуела. По-специално, основните задачи са ремонт на оборудване, справяне с прекъсванията на електрозахранването и наемане на няколкостотин служители.

Анализаторите изчисляват, че компанията се нуждае от поне 50 милиарда долара инвестиции, за да възстанови загубените производствени обеми. В същото време, за шест месеца производството на петрол ще може да нарасне само до 30 хиляди барела на ден, което е изключително малко в мащаба на световния пазар.

На 27 ноември Министерството на финансите на САЩ, съобщи, че САЩ са решили да облекчат петролните санкции срещу Венецуела на фона на постигането на споразумения между властите и опозицията на латиноамериканската държава.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *