ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

В тръбите на “Северен поток” е имало 800 млн. куб. м газ

северен поток

Около 800 млн. куб. метра природен газа е имало в трите повредени тръби на газопроводите "Северен поток" и "Северен поток – 2" в момента на аварията, е съобщил говорителят на "Газпром" Сергей Куприянов.

"Според наличните данни, в трите тръби на газопроводите в момента на произшествието е имало около 800 млн. куб. м газ. За сравнение, това е потреблението на Дания за три месеца. Данните за рязко спадане на налягането позволяват с увереност да се говори за нарушение на херметичността на газопроводите, предизвикана от физически повреди", е казал той, отбелязвайки, че в момента на повреждането на съоръженията пренос на природен газ по газопроводите не е имало "по различни причини", но и двете са били готови за работа.

От "Газпром" са пристъпили към търсене на възможни решения за възобновяване на работата на системата "Северен поток", но е невъзможно да се определят някакви срокове засега. Първата стъпка в тази посока е физическото обследване на местата, в които са повредени тръбопроводите.

Ситуацията с повреждането на "Северен поток" и "Северен потока – 2" в един и същ ден е безпрецедентна, е заявил говорителят на "Газпром". По същество, Европа за неопределен срок е лишена от един от ключовите маршрути за получаване на важния за страните от Стария континент енергиен ресурс.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *