ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Василев ще подпише споразумението за Механизма за възстановяване

Кирил Петков

Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев ще бъде упълномощен да води преговори и да подпише финансовото споразумение за изпълнение на Механизма за възстановяване и устойчивост между Европейската комисия и правителството ни. Това заяви министър-председателят в оставка Кирил Петков преди началото на днешното правителствено заседание. 

"Това дава реален старт на възможността България да поиска първите траншове от 13-те млрд. лeва от Плана за възстановяване и устойчивост", посочи Петков. Той обяви, че на днешното си заседание кабинетът ще определи органите и структурите, които ще бъдат отговорни за изпълнението на националния План за възстановяване и устойчивост. 

"Ето защо е толкова важно да имаме работещо правителство и работещ парламент, защото тези 13 млрд. са само част от залога пред България да има политическа стабилност. Отделно министърът на земеделието спомена миналия път, че програмата, която е за 16 млрд., също се работи много оперативно и всяко забавяне там би довело до риск", допълни премиерът в оставка. 

"Нашето правителство продължава да работи целенасочено, така че българската икономика да получава средствата, които заслужава, и реформите, които сме обещали", каза още Петков.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *