ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Втора поред поликлиника в София ще има фотоволтаична система

фотоволтаична система

Финансовата комисия към Столичния общински съвет е одобрила днес (11 януари) предложението на Диагностично-консултативния център № 12 да изгради собствена фотоволтаична система. Става дума за поликлиниката в квартал Люлин-9, която се намира на ул. "Кореняк" № 17.

Финансирането, в размер до 60 000 лв. с ДДС, ще е със собствени средства на дружеството, управляващо поликлиниката.

Основен мотив за необходимостта от фотоволтаична система е значителното увеличение на цената на електроенергията, което според разчетите на дружеството, е достигнало 70% за последните 6 месеца.

За да намалят разходите за ток на поликлиниката, от дружеството ще инвестират в изграждане на трифазна фотоволтаична система. Тя ще покрива собствените нужди на поликлиниката и ще отдава излишната енергия в електромрежата.

Докладът с предложението е внесен от общинските съветници д-р Антон Койчев и д-р Веселин Милев, и от зам.-кмета по направление "Финанси и здравеопазване" Дончо Барбалов, които подкрепят инициативата на ръководството на ДКЦ № 12.

Към заявлението на управителя на ДКЦ № 12 д-р Васил Василев са приложени три оферти за изграждане на фотоволтаична система. Закупуването ще се извърши при спазване на Закона за обществените поръчки.

Столичният общински съвет ще обсъди доклада с предложението на предстоящата сесия в четвъртък.

ДКЦ № 12 не е първата поликлиника, която ще има собствена фотоволтаична система. Преди нея друга общинска поликлиника в София – ДКЦ № 22 в кв. "Гео Милев" получи одобрение за подобен проект. Това стана в края на 2021 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *