ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Втори шанс за подпомагане на тютюнопроизводителите

тютюн

Тютюнопроизводителите, които не са получили de minimis в началото на 2022 г., могат да кандидатстват за помощ от 1 август до 15-и август. С отпуснатите пари ще могат да си компенсират част от производствените разходи за отглеждане на тютюн.

Финансовото подпомагане е насочено към тютюнопроизводители, които не са получиха de minimis в началото на 2022 г., тъй като не са отговаряли на условията. Тези стопани трябва са вписани в регистъра на тютюнопроизводителите за 2022 г. и да имат реализирани количества от произведения през 2021 г. тютюн.

Заявленията за подпомагане ще се приемат в Областните дирекции на Държавен фонд ”Земеделие“. Документите трябва да се подават по постоянен адрес на физическото лице или едноличния търговец, както и по седалището на юридическото лице. Кандидатстването трябва да е лично или чрез упълномощено лице след представяне на нотариално заверено пълномощно по образец, изготвен от Държавен фонд "Земеделие".

Утвърденият бюджет по схемата е в размер на 360 000 лв. Помощта се предоставя за площ, а определената ставка е в размер на 120 лв./дка (1 200 лв./хектар).

Срокът за изплащане на помощта е до 31 август 2022 година. Общият размер на предоставените на едно лице или предприятие помощи по схема de minimis не може да надхвърлят левовата равностойност на 25 000 евро за период от три последователни финансови години.

 Указанията за държавната помощ de minimis са публикувани на интернет страницата на ДФ „Земеделие“.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *