ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Забранява се строителството в черноморските курорти от 15 май

Златни пясъци. Мосстрой

От 15 май до 1 октомври се забранява извършването на всички видове строителни и монтажни работи на територията на комплексите „Златни пясъци“, Св. Св. Константин и Елена“, КК „Чайка“, КЗ „Прибой“, курортна зона – местност „Манастирски рид“ със заповед на кмета на Варна, съобщиха от общината. Спира се достъпът на тежка строителна механизация и на всякакви превозни средства, доставящи строителни материали в комплексите. Изключение се допуска за неотложно аварийно-ремонтни дейности и геозащитни мерки и дейности, съгласно чл. 15 от Закона за устройство на черноморското крайбрежие.  

В периода до 14 май изнасянето на строителни отпадъци от строежите в комплексите ще се осъществява в часовете от 8,00 до 10,00 ч. и от 16,00 до 18,00 ч., като извозването ще се осъществява по разрешения маршрут, след издадено от община Варна удостоверение за насочване на строителни отпадъци и изкопни земни маси от съответния обект.

В срок до 14 май възложителите и изпълнителите на незавършени строежи на територията на комплексите се задължават да предприемат необходимите мерки за ограждане и обезопасяване на строителните обекти, да демонтират временно поставените обслужващи обекти, които са извън границата на строителната площадка. Те трябва и да почистят и възстановят нарушените в резултат на строително-монтажните работи, тротоари и пътни настилки около строежите. Засегнатите от строителството зелени площи трябва да бъдат почистени от строителни отпадъци, обработени и засадени със съответния вид декоративна растителност. Дейността по изпълнението на настоящата заповед се осъществява от „Общинска полиция“ и съответното РПУ.

За нарушаване на заповедта, физическите лица ще се наказват с глоби от 1000 до 10 000 лева, а на едноличните търговци и на юридическите лица ще се налага имуществена санкция в размер от  10 000 лева до 50 000 лева.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *