ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Започналите работа у нас украински бежанци – над 7100 души

търсене на работа

Броят на украинските граждани, започнали работа у нас, е 7120 души. За един месец броят им се е увеличил с над 1200 души. Това са данни, обявени от главния експерт по пазара на труда в КНСБ Атанаска Тодорова в интервю за БНР.

Повече от половината от наетите на трудов договор украински граждани са заети в хотелиерството и ресторантьорството. На следващо място са търговията и преработващата промишленост. Сред професиите, които наетите украинци упражняват, са и такива, за които не се изисква специална квалификация.

По данни на информационния портал „България за Украйна“ от началото на войната на 24 февруари досега над 450 130 украински граждани са влезли в страната ни. От тях в България са останали над 87 240 души, като над 39 140 от тях са деца.

По данни на Агенцията по заетостта до 14-и юли мобилни екипи на бюрата по труда са консултирали 29 320 украински граждани, бягащи от войната. Онлайн формулярите, с които Агенцията проучва готовността за започване на работа, са попълнени от 2 872 украински граждани. От тях става ясно, че 71% от анкетираните са готови веднага да започнат работа. Към момента се предлагат 17 400 свободни работни места у нас.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *