ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Земеделският министър връчва договори за финансиране на проекти за местно развитие

биологично земеделие

Министърът на земеделието Явор Гечев ще връчи над десет договора за финансиране по подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности“ за малки пилотни проекти на Местни инициативни групи по подхода „Водено от общностите местно развитие“. Те ще се реализират от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 година.

На церемонията ще присъстват кметове на населените места и ръководители на инициативните групи. Общата стойност на одобрените проектни предложения е в размер на 1.4 млн. лева. Целта на подмярката е да се подкрепят дейности, с които ще се популяризира подходът, да се запази вече създадената структура на съответната Местна инициативна група, да се съхрани местната идентичност и да се приложат иновативни практики на територията им.

Безвъзмездната финансова помощ се предоставя за подготвителни дейности, включващи изграждане на капацитет, обучение и създаване на мрежи с цел изготвяне и изпълнение на стратегия за водено от общностите местно развитие. Подмярка 19.1 подкрепя и реализацията на малки пилотни проекти, по които ще могат да кандидатстват местни инициативни групи, чиито стратегии за водено от общностите местно развитие не са одобрени за финансиране през програмен период 2014-2020 година. Подкрепата за малки пилотни проекти ще се прилага след приключване на процедурата за одобрение на последните стратегии за воденото от общностите местно развитие. Целта на изпълнение на подмярката е да бъде постигната висока обществена активност на местно ниво и разработена стратегия за водено от общностите местно развитие.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *