ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

БАКБ запазва лихвите по сключените договори за кредит

БАКБ сграда клон

Лихвените проценти и тяхното нарастване през последните няколко месеца, включително и в Европа, вълнуват всеки кредитополучател в България. През втората половина на 2022 г. Федералния резерв на САЩ, Европейската Централна Банка (ЕЦБ) и много други централни банки предприеха няколко поредни увеличения на основните лихвени проценти, водени от желанието си да се справят с инфлацията. Естествено този процес намери отражение и в основния лихвен процент (ОЛП), определян от БНБ, който достигна до 1,3% към 01 декември 2022, спрямо 0% към септември тази година.

БАКБ винаги е държала да бъде напълно прозрачна към своите клиенти. Банката използва основния лихвен процент (ОЛП) и 6-мес. Юрибор (6m EURIBOR), като база за референтния си лихвен процент при ценообразуването на кредитите за физически лица. Тези индекси са пазарно определяни и  публично обявявани регулярно от независими институции и са достъпни за всеки клиент във всеки един момент.

Отчитайки нивата на тези индекси, БАКБ има право едностранно да промени лихвите по жилищни и потребителски кредити на настоящите си клиенти, считано от 01 януари 2023 г. Въпреки това, водени от желанието си да защитят своите клиенти от рязка промяна на лихвите и увеличение на вноските, Управителният съвет на Българо-американска кредитна банка взе решение да не се възползва от това свое право и да запази лихвите на сключените договори с физически лица без промяна от 01 януари 2023. Следващото разглеждане на лихвените нива ще бъде на 1 юли 2023 год.

С това решение БАКБ за пореден път доказва своето партньорско отношение към клиентите си, както и своята стратегия да предлага прозрачни условия и пазарно-ориентирани лихвени нива на всички свои продукти.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

One Response

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *