ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

ББР създава Консултативен съвет с работодателските организации

ББР

Създава се Консултативен съвет към „Българска банка за развитие“ АД с участието на национално представителните работодателски организации.

Новият орган ще осигури директна връзка между банката и бизнеса, ще оптимизира процеса за създаване на нови финансови продукти и ще подпомогне обществения контрол върху дейността на „Българска банка за развитие“.

Следвайки публично огласените свои намерения, Надзорният съвет на ББР е отправил покана до национално представителните работодателски организации за създаване на консултативен съвет към надзорния орган на банката.

Той ще осигури работещ информационен канал между ББР и бизнеса, който да оптимизира разработването на нови финансови инструменти на банковата група и ефективно да информира членовете на организациите за актуалните програми и продукти.

Консултативният съвет следва да подпомогне обществения контрол върху дейността на банката, предвид характера на средствата, с които тя оперира и спецификата на нейните цели и задачи, разписани в Закона за „Българска банка за развитие“.

Участието си в съвета са потвърдили от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българската стопанска камара (БСК), Българската търговско-промишлена палата (БТПП), Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и Съюзът за стопанска инициатива (ССИ).

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *