ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

“дск Венчърс” с международен сертификат за сигурност

Банка ДСК сграда

„дск Венчърс“ премина успешно процеса на сертификация по PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) в края на миналата година. От началото на 2023 г. организацията, която е дъщерно дружество на „Банка ДСК“, прилага изискванията за сигурност на стандарта при съхраняване, обработка и препращане на данни за плащания на картодържатели.

„дск Венчърс“ ще предлага на клиентите и партньорите си повишено ниво на информационна сигурност. Другите ползи от въвеждането на стандарта включват и по-висока конкурентоспособност, тъй като организацията, сертифицирана по PCI DSS, е предпочитан бизнес партньор.

PCI DSS представлява международен стандарт за сигурност и засяга всички организации, търговци, институции за електронни разплащания.

PCI DSS е разработен от PCI SSC (PCI Security Standards Council), включващ представители на пет глобални компании за картови разплащания – American Express, Discover Financial Services, JCB International, Mastercard и Visa Inc., които имат споразумение за включване на PCI DSS като техническо изискване за съответствие с всяка от програмите за сигурност на данни на всеки картов оператор.

Стандартът включва 12 изисквания за всеки бизнес, който съхранява, обработва или препраща данни за плащания на картодържатели.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *