ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

“Златни пясъци” с кредит от “Интернешънъл асет банк”

Пари

“Златни пясъци” АД ще сключи договор за инвестиционен банков кредит с “Интернешънъл асет банк” АД в размер на 5 500 000 евро. Решението вече е гласувано от Управителния съвет на дружеството, а заемът ще бъде обезпечен с договорна ипотека върху недвижими имоти. Заедно с това е учреден залог и върху всички вземания на „Златни пясъци“ – настоящи и бъдещи, по всички сметки в национална и чудестранна валута при “Интернешънъл асет банк”, на които „Златни пясъци“ са титуляр.

Срокът за усвояване на кредита е 31 август следващата година. Има и гратисен период, а задължението трябва да се погаси до края на октомври 2030 година.

Годишната лихва върху главницата по ползвания заем се формира от шестмесечния EURIBOR плюс договорна надбавка в размер на 1.8 процентни пункта, но не по-малко от 3 процента.

Изпълнителният директор на “Златни пясъци” е упълномощен да води преговорите и да подпише договора за кредит с банката.

Курортният комплекс „Златни пязъци“ е на печалба през третото тримесечие на тази година, което съвпада с най-активната му дейност през летния сезон. Консолидираният му финансов резултат е в размер на 110 хил. лева в края на септември. За сравнение, година по-рано туристическото дружество беше на загуба от 1.1 млн. лева.  

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *