ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Министърът на финансите е на работно посещение в Загреб

Министърът на финансите Росица Велкова е на двудневно работно посещение в Хърватия. В Загреб тя ще участва в международната конференция “Хърватия, двадесетата страна-член на еврозоната”. Тя е по повод присъединяването ѝ към еврозоната и се провежда след като дадена страна стане част от общността от държави, които използват еврото като своя официална валута. На форума ще бъде обсъден процесът на въвеждане на единната европейска валута и ролята на еврото като гаранция за устойчивост.

По време на посещението си министър Велкова ще проведе срещи с представители на изпълнителната власт в Хърватия и на европейските институции.

Очаква се видеоизявления да направят председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард.

Участие във конференцията ще вземат изпълнителният заместник-председател на Европейската комисия Валдис Домбровскис, който отговаря за ресор “Икономика в интерес на хората”, както и Паоло Джентилони, също с ресор “Икономика”.

Финансовият министър Росица Велкова е провела вече среща с ръководителя на представителството на Европейката комисия за Хърватия Огнян Златев. Двамата са обсъдили въпроси, засягащи пътя на България, а и на страната домакин (която вече се присъедини), към еврозоната, както и възможността за обмяна на опит.

Програмата на служебния финансов министър предвижда след участието във форума “Хърватия – двадесетата страна член на еврозоната” тя да се срещне с Главния държавен инспектор на Хърватия Андрия Микулич. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *