ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

ОББ и КВС Банк България намаляват таксите за електронни преводи за граждани

ОББ ДЗИ сграда

ОББ и „КВС Банк България“ ЕАД – и двете част от белгийската „КВС Груп“, намаляват таксите за извършвани преводи през дигиталните канали – онлайн и мобилно банкиране.

Клиентите – физически лица, ще плащат 10% по-ниски такси за период от една година.

Намалението влиза в сила след 24 януари и важи за таксите за междубанкови преводи в лева и евро (през БИСЕРА и SEPA), както и за всички вътрешнобанкови преводи в ОББ и „КВС Банк“, извършени от физически лица през мобилното или онлайн банкиране на двете банки.

Преводите, извършвани чрез дигиталните канали, са една от най-масово ползваните банкови услуги от физически лица през последните години. Около  98% от преводите извършвани от физически лица в „КВС Банк България“ и 93% от тези в ОББ са през електронните канали.

„Повече от година постоянно говорим за инфлация и скок на цените, но сега реално подкрепяме клиентите си, като намаляваме цените за една от най-ползваните банкови услуги – дигиталните парични трансфери за физически лица“, коментира Татяна Иванова, изпълнителен директор на ОББ с ресор дигитални канали, данни и операции. „По този начин не само облекчаваме нашите клиенти, но и ще ги стимулираме да ползват електронните канали за банкиране, които са сигурни, значително по-евтини, пестят време и щадят околната среда. Усилията ни са постоянни в тази посока, което е видно от факта, че ОББ е лидер по дигитализация за България към 2022 г. според проучване на Deloitte за зрелостта на глобалното цифрово банкиране“, допълва тя.

Освен електронните плащания, които са с по-ниски такси, клиентите на ОББ и „КВС Банк България“ могат да плащат в дигиталните канали и битовите си сметки, без да им бъдат удържани такси.

От 1 февруари по всички нови договори за кредит в лева на бизнес клиенти, ОББ ще прилага годишен лихвен процент, определен на база Краткосрочен лихвен процент (КЛП) на Обединена Българска банка плюс фиксирана надбавка, уточниха от кредитната институция. Става въпрос включително за овърдрафти, кредитни линии и банкови гаранции с плаващ лихвен процент.
За договори за кредити на бизнес клиенти в лева (в т.ч. овърдрафти, кредитни линии и банкови гаранции), сключени преди 1 февруари 2023 г., новият лихвен процент, определен на база краткосрочен лихвен процент (КЛП) на Обединена Българска банка ще се прилага в случаите, в които тази промяна е изрично договорена между страните.
По-подробна информация за методиката и формулата за изчисляване на Краткосрочния Лихвен процент за лева на ОББ може да се намери на сайта на кредитната институция.

Като стъпка към обединението на ОББ и „КВС Банк България“, които са част от белгийската „KBC Груп“, от 30 януари (понеделник), клонът на ОББ на ул. „ Резбарска“ №5 ще обслужва и клиентите на „KBC Банк България“.
Обслужването на клиентите на двете банки „под един покрив“ няма да доведе до промени в предлаганите продукти и услуги, уточняват от ОББ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *