ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

УниКредит Булбанк и Технически университет – София в партньорство за развитие на ИТ специалисти

Уникредит

С откриване на оборудвана от финансовата институция технологична зала беше поставено официалното начало на стратегическото сътрудничество

УниКредит Булбанк инвестира в развитието на ИТ специалисти благодарение на стратегическо партньорство с Технически университет-София. В рамките на програмата „Дигитализацията в банкирането“ студенти от специалност „Компютърно и софтуерно инженерство“ ще имат възможност да научат повече за приложението на технологиите в развитието на банковия бизнес. Обучението, което  вече е включено в редовната бакалавърска програма, е с практическа насоченост и е разработено от специалистите в ИТ екипа на финансовата институция. В оборудваната от УниКредит Булбанк компютърна зала студентите ще имат възможност да проверят наученото на практика. Обучението по програмата е предвидено да завърши с решаване на практически казус.

Уникредит
Андреа Тониети – директор „Хора и култура“ и член на УС на УниКредит Булбанк; доц. д-р инж. Росен Радонов – заместник-ректор „Електронно управление“,
Марио Колари – Главен оперативен директор и член на УС на УниКредит Булбанк; Даниел Джолев – заместник-директор „Дигитални и информационни технологии“

Именно с откриването на компютърната зала беше отбелязано и официалното начало на стратегическото партньорство между УниКредит Булбанк и Технически университет – София. Сред гостите на събитието бяха Андреа Тониети – директор „Хора и култура“ и член на УС на УниКредит Булбанк; Марио Колари – Главен оперативен директор и член на УС на УниКредит Булбанк; Даниел Джолев – заместник-директор „Дигитални и информационни технологии“; доц. д-р инж. Росен Радонов – заместник-ректор „Електронно управление“, проф. д-р инж. Огнян Наков – декан на Факултет „Компютърни системи и технологии“, представители на академичното ръководство на Технически университет-София и студенти.

Андреа Тониети изрази благодарност за възможността за трансформиране на отношенията с университета в стратегическо партньорство. В обръщението си към студентите той заяви: „Информационните технологии са част от миналото, настоящето и ще бъдат част от бъдещето на нашата банка и на финансовия сектор. Затова ви каня да сте любопитни, да не подхождате с предубеждение и да се опитате да научите колкото е възможно повече от нашите колеги чрез програмата „Дигитализацията в банкирането“ и тази невероятна компютърна лаборатория“.

Предметът на програмата е да покаже как класическата банка минава през различни стадии на дигитализация и да представи как технологиите променят продуктите и клиентското преживяване,“ коментира на свой ред Даниел Джолев. Той допълни, че за развитието и поддръжката на нормалното функциониране на банковата дейност се грижат приблизително 300 ИТ специалисти, представени в 40 профила.

В посланието си към студентите деканът на факултет „Компютърни системи и технологии“ проф. Огнян Наков заяви: „Радвам се на възможността да ви въведа в една нова образователна среда. Първо в буквалния смисъл на думата и второ – като начин на преподаване – съвместно с бизнеса“. Обучителната програма „Дигитализацията в банкирането“ и оборудването на едноименната зала в Технически университет – София е продължение на ангажимента на УниКредит Булбанк в подкрепа на образованието. Само месец по-рано – през февруари, като част от стратегическото партньорство на УниКредит Булбанк с Икономически университет – Варна беше открито споделено пространство Coworking Space за студенти.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *