ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

ББР подкрепя земеделските производители с нов финансов инструмент

ББР

„Българска банка за развитие“ АД е разработила нов финансов инструмент за подпомагане на групи и организации на производители на земеделски продукти у нас.

Новата програма на банката „Директни кредити за финансиране на Групи и Организации на производители на земеделски продукти“ е в размер на 10 млн. лева. Максималният размер на индивидуалните оборотни кредити или кредитни линии е до 40 на сто от приходите от продажби, които са отчетени за последната финансова година. За инвестиционни кредити ББР отпуска до 90 на сто от размера на инвестицията.

Средствата се предоставят за покриване на нуждите на земеделските производители от ликвидност или финансиране на техни инвестиционни намерения.

Браншът заяви нуждите си от финансова подкрепа през октомври на среща с представители на Министерството на земеделието, Министерството на иновациите и растежа, ББР и дъщерното дружество на банката – Националния гаранционен фонд.

В отговор на тези потребности, „Българска банка за развитие“ отпуска финансиране на групи и организации на земеделски производители, като се изисква те да са признати от министъра на земеделието и да имат поне една приключена финансова година.

Сдружаването на производителите на земеделски продукти от години е начин за повишаване на влиянието им по веригата за доставки и по-голямо предлагане на произведените от тях стоки в търговската мрежа.

Кандидатстващите за финансиране сдружения следва да са потенциално икономически жизнеспособни и да имат положителен собствен капитал към момента на сключване на договор, уточняват от банката.

Предвидената финансова подкрепа по новата програма е в синхрон със стратегическите цели на „Българска банка за развитие“ за осигуряване на достъп на малкия и средния бизнес до достатъчно и разнообразно финансиране, както и подпомагане на износа на компаниите и интегрирането им на външни пазари.

“Българска банка за развитие” (ББР)” е кредитна институция, изцяло собственост на българската държава. Тя осигурява финансиране и професионално консултиране с цел подпомагане на индустриалния растеж на българската икономика. Кредитната институция осигурява инвестиции в ключови за икономиката отрасли: енергийна ефективност, инфраструктура, земеделие, градско развитие, експорт. Заедно с това, ББР предлага пълен набор от финансови услуги и подкрепяме бизнеса във всеки етап на развитие.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *