ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Fibank погаси емисия облигации в размер на 40 млн. евро

облигации

През миналата година Fibank успешно емитира на два транша безсрочни, некумулативни, необезпечени, дълбоко подчинени, неконвертируеми облигации в общ размер на 40 000 000 евро.

Целта на тази нова емисия беше да замени предходна емисия безсрочни, некумулативни, необезпечени, дълбоко подчинени, неконвертируеми облигации със същия размер.

От банката отбелязват, че със средствата от новата емисия успешно е изкупена старата емисия, в резултат на което планираната замяна на старата емисия беше завършена успешно, в съотвествие със стратегията на кредитната институция.

Припомняме, че тези дългови книжа отговарят на изискванията за допълнителен капитал от първи ред по смисъла на чл. 52 от Регламент (ЕС) № 575/2013.

През декември миналата година от банката съобщиха, че издадените облигации  ще й позволят да оптимизира разходите си. Акумулираните средства ще бъдат използвани за изпълнение на дългосрочната стратегия на „Първа инвестиционна банка“ за кредитиране на малък и среден бизнес и граждани. Част от тези средства ще се използват и за замяна на посочените в едногодишната програма на банката инструменти, по отношение на които има такава възможност.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *