ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Fitch повиши рейтинга на КВС Банк България до ‘A-‘ с положителна перспектива

Питър Рубен

Международната рейтингова агенция "Фич Рейтингс" (Fitch Ratings) повиши дългосрочния рейтинг (Long-Term Issuer Default Rating (IDR) на "КВС Банк България" с три стъпки: от 'BBB-' до 'A-', а краткосрочния от 'F3' до 'F1'. Перспективата е положителна. Самостоятелният рейтинг на банката Viability Rating (VR) от 'bb+' е поставен под негативно наблюдение.

По-високият рейтинг на "КВС Банк България" отразява придобиването на банката от белгийската KBC Bank NV (KBC, ‘A+’/стабилна) на 7 юли и по-голямата вероятност за подкрепа от страна на собственика.

"KBC Банк и ОББ, двете банки от финансовата група KBC в България, вече имат най-високия дългосрочен кредитен рейтинг в държавата, което е категоричен знак за доверието, която клиентите ни могат да имат в нашите сила и стабилност“, коментира Питър Рубен, главен изпълнителен директор на KBC Банк и ОББ и кънтри мениджър на KBC Груп в България.

KBC Банк и "Райфайзен Банк Интернешънъл" сключиха сделка относно придобиването на 100% от акциите на "Райфайзенбанк (България)",  която представлява банковата дейност у нас на "Райфайзен Банк Интернешънъл". Тя включва също така и 100% от дъщерните дружества на "Райфайзенбанк (България)", "Райфайзен Лизинг България", "Райфайзен Асет мениджмънт (България)", "Райфайзен Застрахователен брокер" и "Райфайзен Сървис".

Придобиването за общата сума от 1.009 млрд.евро в брой отразява качеството на франчайза на "Райфайзен" и потенциала за постигане на синергии.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *