ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Фондът за капиталови инвестиции на ББР финансира „Евротръст Технолоджис“

Сграда ББР Българска банка за развитие

Фондът за капиталови инвестиции влиза с дялово участие в иновативната компания „Евротръст Технолоджис“. Това е шестата поред сделка на фонда от Групата на "Българска банка за развитие", който предлага дялов капитал за растеж на малките и средните предприятия в страната.

"Евротръст" е доставчик на квалифицирани удостоверителни услуги, който предоставя технологично решение за отдалечена електронна идентификация и електронен подпис с най-високо ниво на сигурност. Мисията на компанията е да помага на бизнеса и държавните институции да дигитализират услугите си, правейки ги по-ефективни и достъпни за крайния потребител. Тя създава иновации, които подкрепят дигиталната трансформация на организациите и създават устойчиви бизнес модели и процеси.

Чрез платформата гражданите и бизнесът могат да подписват документи директно през мобилния си телефон –-най-бързият и удобен начин за разписване, спестяващ време и средства, и осигуряващ безопасна среда.

Електронният подпис е напълно законен и равностоен на собственоръчно поставен подпис на хартия.

"Евротръст" е интегриран от множество държавни институции, банки и небанкови финансови институции, застрахователи, пенсионни компании и телекоми.

Приложението отговаря на всички изисквания и стандарти за информационна сигурност, като използва автоматизирано разпознаване чрез технология за 3D биометрия на лицето през камерата на телефона и чрез документа за самоличност.

Компанията „Евротръст Технолоджис“ е създадена през 2015 г. и нейни клиенти са вече над 500 хил. души. Освен в България, тя има офиси в Австрия, Македония и Италия.

Инвестицията на Фонда за капиталови инвестиции ще позволи растежа и експанзията й на нови пазари.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *