ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

НСТС разгледа актуализирани проекти на данъчни закони за 2023 г.

ддс

На провелото се заседание на Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) на 21 септември работодателските и синдикалните организации заедно с представителите на правителството, обсъдиха проекти на данъчни закони за 2023 година. Става въпрос за Закона за изменение и допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане, Закона за изменение и допълнение на Закона за данъците върху доходите на физическите лица, Закона за изменение и допълнение на Закона за данък върху добавената стойност и Закона за изменение и допълнение на Закона за акцизите и данъчните складове.

БТПП бе представена от Васил Тодоров – главен секретар, Любомир Левичаров, гл. експерт в отдел „Икономически анализи и политика“, и Александър Стефанов – адвокат и експерт по данъчно право от Адвокатско дружество “ТАБАКОВ, ТАБАКОВА & ПАРТНЬОРИ“.

Васил Тодоров представи позицията на БТПП по проекта на Закона за изменение и допълнение на ЗКПО,  като изрази принципна подкрепа. Той обърна внимание, че Палатата подкрепя принципа „мисли първо за малките“, но въпреки това трябва да бъдат насърчавани и големи първоначални инвестиции, особено в райони с висока безработица, където предприятията могат да се възползват от 0% корпоративен данък.

Позицията на БТПП по проекта на Закон за изменение и допълнение на ЗДДС изложи Александър Стефанов, който приветства усилията на Министерство на финансите за предложения вид на Законопроекта. Той отбеляза, че голяма част от предложенията на Палатата в хода на дискусиите са отразени, но въпреки това изложи допълнителни препоръки, които могат да подобрят процесите по прилагането на ЗДДС.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *