ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Плавно се повишават лихвите през септември

eвро

През септември в сравнение с август средният лихвен процент по депозитите с договорен матуритет (ДДМ) за бизнеса в левове се увеличава до 0.14%, а по тези в евро – до 0.25%, отчитат от БНБ. Средните лихвени проценти по овърнайт-депозитите в левове и в евро се запазват на нива от 0.00 на сто.
Обемът на новия бизнес по депозитите с договорен матуритет в левове се повишава с 2.4 млн. лв. до 91.1 млн. лв., а по тези в евро са нараснали с15.7 млн. лв. до 93.3 млн. лева.
През септември средният лихвен процент по депозитите с договорен матуритет в левове за домакинствата също нараства и вече е 0.27 на сто. В същото време лихвата по влогове в евро намалява – с 0.20 процентни пункта до 0.30 процента.

Средните лихвени проценти по овърнайт-депозитите в левове и в евро се запазват на нива от 0.00 процента.
Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро, остават на нива съответно от по 0.12% и 0.17 на сто.
От БНБ отбелязват, че обемът на новия бизнес по депозитите с договорен матуритет в левове също намалява – с 9.1 млн. лв. до 97.5 млн. лв., а по депозитите с договорен матуритет в евро намалението е с 49.3% до 65.5 млн. левав.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *