ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Разследват ОПГ за измами спрямо кредитната система

Варненска окръжна прокуратура

Във Варна задържаха организирана престъпна група, състояща се от трима мъже, двамата от които криминално проявени и осъждани, и една жена. Групата се е занимавала с измами спрямо кредитната система, съобщи Красимир Конов – окръжен прокурор на Варна.

Досега са установени щети за близо 100 000 лева, като разследването продължава.

Регистрирани са документни престъпления и измами, както и пране на пари.

По-конкретно задържаните са правили заявки от името на български граждани, трайно установили се в чужбина, чрез онлайн платформи на кредитни институции. Арестуваните са използвали чуждите лични данни, за да ги въвеждат в неистински официални документи и така са получавали кредити.

Арестите са извършени във Варна и Силистра. Групата е развивала дейността си на територията на двете области. Ръководителят ѝ е на 36 години и е от Силистра. 

Води се разследване откъде задържаните са се снабдявали с данните на българите от чужбина. Групата е действала от октомври 2021 година. Част от парите са открити.

По думите на комисар Деян Горанов – началник на отдел "Североизточен" на ГДБОП – няма данни групата да е участвала в купуване на гласове около изборите.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *