ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Румен Спецов представя България на 26-та Генерална асамблея на ЙОТА в Цюрих

Изпълнителният директор на НАП Румен Спецов с Марк Буньон

Изпълнителният директор на НАП Румен Спецов и заместникът му Георги Димов представят България на 26-та Генерална асамблея на Вътрешноевропейската организация на данъчните администрации (ЙОТА), която се провежда в Цюрих, с домакин Федералната данъчна служба на Швейцария. Тема на форума е „Спазване и доверие: влияние върху данъчното поведение при предефиниране на отношенията между данъкоплатците и данъчните администрации“.

Участници в него са 45 държавите членки на ЙОТА, представени от своите ръководители и техните заместници, заедно с експерти в областта на данъчното облагане от други държави.

Асамблеята започна с административна сесия, посветена на отчета на постигнатите резултати и изпълнението на стратегическите цели и задачи на Организацията за 2021 година. Одобрена е новата Стратегия на Организацията за периода 2023-2027 г, както и беше избран новият президент на ЙОТА – Грузия, която ще домакинства следващата 27-ма Генерална Асамблея.

Техническата сесия, чиято основна професионална тема е „Спазване и доверие: влияние върху данъчното поведение при предефиниране на отношенията между данъкоплатците и данъчните администрации“, започва на 30 юни. Ще бъдат проведени пленарни сесии и  паралелни дискусии. По темата ще бъдат изнесени презентации от представители на данъчни администрации-членове на ЙОТА. Сред лекторите ще бъдат представители на Международния валутен фонд, ОИСР, Интер-американския център на данъчните администрация, Европейската комисия – Главна дирекция „Данъчно облагане и митнически съюз“.

Вътрешноевропейската организация на данъчните администрации е междуправителствена организация с нестопанска цел, която предоставя на своите членове платформа за обмен на опит и най-добри практики по важни въпроси и текущи разработки, касаещи практически аспекти на данъчната администрация. ЙОТА е основана през 1996 г. от седем данъчни администрации в Централна и Източна Европа и в момента се състои от 45 членове на данъчните администрации. Тя развива сътрудничество с различни международни организации, които предоставят техническа помощ на данъчните администрации по целия свят. Подписани са меморандуми за разбирателство с CIAT, Европейската комисия, МВФ и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *