ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Руснаците изтеглили от банките 7.5 млрд. щ.д. през септември

кредит

Физическите лица са изтеглили 458 милиарда рубли или 1.4% от депозити в руски банки през септември. Данните са от анализа на Банката на Русия „За развитието на банковия сектор на Руската федерация през септември 2022 г.“.

„Средствата на населението са намалели към края на септември с 458 милиарда рубли (-1.4%). Изтичането настъпи през втората половина на месеца, когато се увеличи броят на хората, които са напуснали страната и са взели пари в брой“, сочат числата в документа, който е изготвен в регулатора.

В материалите към анализа се отбелязва, че руснаците са склонни да теглят пари в брой в стресови ситуации, какъвто беше случаят например в началото на годината, но след това обикновено връщат парите на кредитни институции. Юридическите лица, напротив, са увеличили средствата си в кредитни институции през септември – с 0.9 трилиона рубли, или 2.3 процента.

Ден по-рано пресслужбата на Руската централна банка издаде бюлетина „Какво казват тенденциите“, в който се казва, че руснаците след началото на частичната мобилизация в страната са започнали да спестяват още повече от ежедневни неща и да се отказват от ненужни разходи, като например развлечения или таксита.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *