ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Служебният кабинет не дава сигнали за внасяне на Проектобюджет’ 2023

Министерство на финансите сграда

Към момента от служебното правителство не са давали сигнали за внасяне за обсъждане на проект на държавен бюджет за 2023 година. Това се чу на заседанието на парламентарната Комисия по бюджет и финанси.

Продължава работата по Закона за удължаване на разпоредби от Бюджет 2022, който е внесен в Народното събрание.

Припомняме, че с предложените текстове в законопроекта на служебния кабинет се запазват основните политики, които са гласувани в бюджет 2022, което ще продължи до избирането на нов редовен Министерски съвет. За съжаление, няма сигурни знаци, че депутатите ще успеят в тези си „усилия“. Пазарлъците в и извън парламентарната зала продължават обаче с мисъл за нови избори.

Мотивът на служебния кабинет да не внася бюджет 2023 е, че няма парламентарно мнозинство, което да подкрепи предложени политики.

Всъщност важното в момента е не толкова приемането на финансова рамка на държавата за следващата година, а именно да се заложат и изпълняват политики, които да подобрят икономическата и социалната среда у нас, а и да убедим Брюксел, че имаме воля за промени. Затова е по-добре редовно правителство да подготви, внесе и защити един изцяло нов бюджет за 2023 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *